Årets svenskamerikan 2013

Martina Arfwidson

SAY2013

Face Stockholms VD, Martina Arfwidson är född 1966 i Stockholm och med rötter i Småland.

Martina är dotter till Gun Nowak, som är uppvuxen i en by på landet utanför Växjö och grundare av kosmetikaföretaget Face Stockholm. Efter avslutad skolgång i Sverige studerade Martina två år vid The American Musical and Dramatic Academy i New York. Hon startade en á cappella-trio, sången var hennes yrke. 1989 gick Martina in aktivt som affärspartner i Face Stockholm. Tillsammans med Gun Nowak öppnade Martina Arfwidson den första Face Stockholm-butiken i New York. Martinas musikaliska bakgrund blev en inspirationskälla i arbetet med att utveckla Face Stockholm. Hög kvalitet och miljömedvetenhet är ledstjärnor och företagandet vilar på en välgrundad filosofi:

- företagande skall bygga på passion och skaparglädje
- det finns inga genvägar, allt måste vara genomtänkt
- envishet - att inte ge upp för motgångar

"När jag började arbeta med mamma såg jag sambandet mellan den här verksamheten och musiken - att föra ut en kvinnas inre skönhet är det samma som att hitta din inre röst. ", säger Martina. Svenska värderingar avspeglar sig i miljötänkande och det skönhetsideal som Face Stockholm representerar och som Martina Arfwidson är stolt över. Face Stockholm har i 31 år stått fast vid sina ideal och nått stor framgång.

FACE Stockholms produkter finns nu tillgängliga på 170 platser över hela världen. Framgången med Face Stockholm har lett till flera prestigefyllda priser:

• The Rising Star Award from Fashion Group International, May 2000, USA.
• Entrepreneur of The Year from ICMAD (Independent Cosmetic Manufacturers American Division) 200l, USA.
• The Crystal Apple Award from Columbia County Chamber of Commerce, NY, 2003 • History Hudson Preservation Award, Hudson 2003.
• Föreningssparbankens pris: Årets Ekonomikvinna 2002, Sverige ("The Economy Woman of the Year.")

Martina Arfwidson med familj är bosatt i Hudson, norr om New York.


Uppdaterad: 2013-03-08

Distriktslogen Södra Sverige nr 20
TILLBAKA TILL
ÅRETS SVENSK-AMERIKAN
 
<<FÖREGÅENDE
NÄSTA>>